Monthly makers: Papper

Januari-179 
Idag är det dags att presentera mitt bidrag till Monthly Makers! Jag har experimenterat en hel del med papper under veckorna som gått och det har varit jätteroligt, men slutligen föll valet av projekt på detta. Jag älskar stora statementhalsband och har länge sneglat på ett av små flätade bollar från COS. Vad passar då bättre än att göra ett eget!


Januari-182

Bollarna är flätade av pappersremsor och jag gjorde slut på ca fyra A4-ark under projektets gång. I början var det lite knepigt att få till dem men det lossnade snabbt och sedan flätade jag bollar på rullande band! Jag gjorde lite mer än 30 bollar sammanlagt, och när de var klara fäste jag ihop med dem med hjälp av extra pappersremsor. Sedan limmade jag fast ett lite kraftigare tygband i bollarna längst ut på kanterna för att ha något att hänga runt halsen.


Januari-178
 
Jag använde lite styvare papper för bollarna, och det gör att de var enklare att fläta och mer hållbara än om jag hade använt vanligt kopieringspapper. De är flätade under kvällarna framför TV:n och det var så himla kul att jag inte kunde låta bli att fläta fler bollar i en annan färg. Jag har inte hunnit montera ihop dem än men jag har tillräckligt många för att göra ett halsband i vitt också! Kommentarer
Postat av: Emelie

Men alltså!! Hur ballt som helst ju!

Svar: Tack Emelie, vad roligt att du gillar det!
Hanna Lindroth

2015-01-25 @ 16:40:45
URL: http://unvelo.se
Postat av: Alicia

Suuupertufft! Wow! Det ser även ut som läder såhär på bild vilket bara är en så häftig illusion. Coolt hur papper kan bli något hållbart och användbart när en lägger ihop några lager. Magi <3

Svar: Jag har använt ett matt svart papper till bollarna vilket ger en liten lädereffekt, tycker också så himla mycket om att det ser ut som något annat än just papper. Tack så mycket för din fina kommentar!
Hanna Lindroth

2015-01-25 @ 17:52:07
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
Postat av: Mikaela

Så himla cool idé! Jag älskar verkligen hur olika tolkningar alla gör på temat! Det här halsbandet var fantastiskt!

Svar: Tack Mikaela! Jag håller med, det har varit så himla kul att kolla igenom alla tolkningar av temat, så himla inspirerande att se hur andra har gett utlopp för sin kreativitet!
Hanna Lindroth

2015-01-25 @ 21:58:23
URL: http://bympv.blogg.se
Postat av: Beatrice

Supersnyggt! Gillar effekten av att det inte alls ser ut som papper. Inte min grej med smycken alls, men älskar att folk gör något de vill ha/behöver och bara gör!

Svar: Tack! Ja, visst är det kul när man kan göra saker själv istället för att köpa allt nytt!
Hanna Lindroth

2015-01-25 @ 23:18:09
URL: http://herbariumet.blogg.se
Postat av: Sandra Lundin

Hanna, jag dör!!!! Så himla, himla snyggt. Vill ha det på mig NU.

Svar: Åh, vad kul att du gillar det Sandra! Jag älskar det själv, och det är så himla roligt och peppande när andra också gör det!
Hanna Lindroth

2015-01-26 @ 07:48:22
URL: http://atilio.blogg.se/
Postat av: Anna María

Så jäkla snyggt!! Jag älskar stora halsband så det här föll mig precis i smaken.

Svar: Tack så mycket! Jag är också ett fan av stora halsband, tycker det är så fint att kombinera med en i övrigt enkel outfit och ändå känna sig uppklädd!
Hanna Lindroth

2015-01-26 @ 14:05:08
URL: http://annamarialarsson.se/blogg
Postat av: Ninette

Wow, vilket halsband! Jättefint!

2015-02-06 @ 14:17:18
URL: http://www.familjenbahne.com
Postat av: Jessica

Detta är MAGISKT. Alltså orkar inte ens. Skulle nästan vilja göra min korp till ett halsband nu. Håller med Alicia om läderkänslan. Fint med mörk och ruffig läderkänsla ihop med papprets sköra förgänglighet.

Svar: Tack Jessica, vilket fantastiskt beröm!
Hanna Lindroth

2015-02-07 @ 00:29:30
URL: http://jessicaandersdotter.se/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback